Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Ózongenerátorok

Otthonunk, munkahelyünk fertőtlenítése sosem volt még ennyire időszerű. Az ózon környezet- és emberbarát módon tisztít, az optimális töménységben használva elpusztítja a vírusokat, a baktériumokat, a gombákat és más egyéb káros mikroorganizmusokat, továbbá a rossz szagokat okozó molekulákat a légtérben és a felületeken is.

Rendezés:
Nézet:

A hordozható kivitelű ózongenerátorok az ózongáz segítségével képesek behatolni bármilyen kárpit vagy faanyag belsejébe, pórusaiba, a bútorok dohos szagával is elbánik.

​Az ózon mindenki számára ismert kifejezés az utóbbi évtizedekben méltán féltett ózonréteggel kapcsolatos tudományos kutatások és tapasztalatok révén. Az ózon természetes gáz halmazállapotú elem, amely a sztratoszféra ózonrétegében a beérkező ultraibolya sugárzás, illetve villámlás hatására keletkezik. Mivel rendkívül instabil, folyamatosan bomlik, elnyelve a földi élet számára káros kozmikus sugárzást.

Hogyan működik az ózongenerátor?

Az ózon az egyik legerősebb oxidálószer. A légkör alacsonyabb rétegeiben már nem található meg veszélyes koncentrációban, ez azonban nem jelenti azt, hogy a klórnál 3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatását ne lehetne a földi élettérben is biztonságosan használni.

A változatos méretű és teljesítményű ózongenerátor-készülékek a levegő oxigénmolekuláiból állítják elő az ózont a villámláshoz hasonlatos koronakisülés segítségével, 2-4 ppm (part per million) koncentrációban. Ez azt jelenti, hogy 1 millió molekulából 2-4 ózonmolekula képződik, amik folyamatosan bomlanak. A kettő oxigénmolekulából háromra váló ózon ebben a sűrűségben tökéletesen elegendő a mikroorganizmusok elpusztítására.

Gáz halmazállapotának köszönhetően zárt térben bárhova eljuttathatjuk. Nem csak lakások, éttermek, ipari és egészségügyi létesítmények, medencék, közösségi helyiségek, hanem gépjárművek fertőtlenítésére is használható. Bárhol, ahol a kórokozómentes tiszta levegő létszükség.

Mire jó az ózongenerátor?

Az ózon megfelelő koncentrációja megsemmisíti a vírusokat, baktériumokat és gombákat, valamint egyéb káros mikroorganizmusokat. Az ózonkezelés nem csak elfedi a kellemetlen szagokat, hanem végleg el is pusztítja az azokat okozó részecskéket a levegőben és a felületeken. 

Képes kivenni a kellemetlen doh-, vegyszer-, állat- vagy cigarettaszagot az autósülések, felületek, ágyak és kanapék kárpitjából is. Vegyszerek nélkül is alkalmas a rejtett, hozzáférhetetlen helyek, bútorok, berendezések belsejének tisztítására. Garázsban, irodában, üzletben vagy raktárban is használható a biztonsági előírások betartásával.

Így használd

Az ózongenerátor hatásfoka akkor megfelelő, ha az ózonkoncentráció eléri a 2,5 ppm értéket. Mivel az ózonmolekulák folyamatosan bomlanak, a szükséges koncentrációhoz megfelelő teljesítményű készülék szükséges. A PLAZAWEB.HU webshopba több évtizedes tapasztalattal rendelkező gyártók termékeit töltöttük fel. A hordozható készülékek könnyűek, kis helyen is elférnek. Használatuk nem igényel szakértelmet. A helyiség méretétől függően 30-90 perces kezelés is elegendő, ez azonban szükség esetén - a készülék működési ajánlásait figyelembe véve - hosszabbítható. 

Az eljárás sem élelmiszereket, sem elektronikai eszközöket nem károsít, de élőlények közelében nem használható! A kezelést követően legalább fél óra várakozás szükséges, és csak alapos szellőztetés után vehető használatba a terület.