Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Hungarian
Kategóriák / Termékek

Strandcikkek

Próbálja ki a SUP élményt!

Mára divattá nőtte ki az úgynevezett SUP sportolás, azaz Stand Up Paddle (állva evezős deszkák). A kedvező áron megvásárolható deszkák a merev deszkákkal ellentétben könnyen tárolhatók és szállíthatók, így gyorsan az egész család kedvencévé válhatnak.

A több méretben és formában kapható fordulékony, keményre fújható SUP deszka az evezés új dimenzióját jelenti. Habszivacs teteje jól tapad, így lehetőséget nyújt az állva, ülve, térdelve és akár hason történő evezésre is. A felfújható SUP pihenésre is használható, hiszen bent a vízben nyugodtan rá lehet feküdni és élvezni a pihenést.

Több méretben is kapható!

A SUP deszlák méretei amerikai mértékegységekben vannak feltüntetve, amely a hosszúságot 30 cm-nek megfelelő lábban, a szélességet és vastagságot 2,54 cm-nek megfelelő coll-ban adják meg. A legrövidebb, gyerekeknek készült SUP-ok 8 lábasok, mely kb. 240 cm hosszúságnak felel meg. A felnőtt deszkák hossza 9″-tól, 270 cm-től 12″-ig, azaz 360 cm-ig terjednek. Vastagságuk 4″-6″, ami 10-15 cm-nek felel meg. Minél vastagabb a deszka, annál kevésbé merül el terhelés hatására és annál könnyebb vele haladni a víz felszínén. A deszkák átlagos szélessége 70-80 cm, mely kellő stabilitást biztosít csomagoknak is.

A SUP deszka súlyhatár szerint terhelhető. A literben megadott méret az űrtartalmat, teherbírást jelöli. Az a maximális teherbírás kerül feltüntetésre rajta, ami alatt még nem süllyednek el. Javasolt olyan deszkát választani, amelyet legfeljebb a 2/3-áig terhelünk, azaz a testsúly 2,5-3-szorosa legyen a kiválasztott SUP deszka űrtartalma. Minél keményebb a SUP, annál stabilabb, de olvassuk el előtte a leírást, hogy a kiválasztott SUP-nak hány bárnak kell lennie.

Mi kell még a SUP-hoz? 

A SUP összecsomagolva kis helyet foglal, bármivel szállítható. Pár perc alatt felfújható, ilyen állapotban is könnyen hordozható egy kézzel is. Azonban szeles idő esetén figyelni kell használatára, mivel nagy felülete miatt képes fellökni használóját.

A komplett szett egykezes evezőt, pumpát, szállító táskát, valamint rugalmas, spirál alakú leash-t tartalmaz, amivel a deszka a bokára rögzíthető. Egyes típusokhoz levehető ülés és kétkezes evező is választható. A cápauszonyra hasonlító manőverezéshez szükséges szkeg a deszka aljára csatlakoztatható, de a szárazföldön érdemes levenni, hogy ne sérüljön.