Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Hungarian
Kategóriák / Termékek

SUP

A hagyományos karbon és kompozit szörfdeszkákat leváltó felfújható SUP, azaz Stand Up Paddle (állva evezős deszkák) a tömeggyártásnak köszönhetően hihetetlen népszerűségre tettek szert az utóbbi években. A kedvező áron megvásárolható deszkák a merev deszkákkal ellentétben könnyen tárolhatók és szállíthatók, így gyorsan az egész család kedvencévé válnak.

Rendezés:

Gondolj csak bele, milyen elképesztő élmény lehet vízen siklani vele. Csak állsz a víz felett, leláthatsz egész a fenékig és bámulhatod az élővilágot, miközben nyugodtan evezel. Kell egy, ugye?

A több méretben és formában kapható fordulékony, kőkeményre fújható SUP deszka az evezés új dimenzióját jelenti. Habszivacs teteje jól tapad, így lehetőséget nyújt az állva, ülve, térdelve és akár hason történő evezésre is. Az amerikai partokról elterjedt sporteszköz utánozhatatlan vízi élményt nyújt már egészen kezdőként is. 

Méretek és fokozatok

A nagy méretű, rendkívül stabil allround, azaz körben kerekített deszkákat gyerekeknek és kezdőknek ajánljuk. Ezek szélesek és hosszúak ahhoz, hogy felfeküdve a vízre, stabilak maradjanak. Erről a masszív kialakításról művészet leesni. Stabilitásukat vastagságuk is tovább növeli.
A síkvízi SUP-ot már nem olyan könnyű használni. Ha meg bírsz rajta állni, hihetetlen tempóban tudsz siklani a vízen, mivel az elkeskenyített deszkatest vízzel szembeni ellenállása csökken. Az ékforma ideális kis hullámokra, túrázáshoz, szinte kettévágja a hullámokat. A versenyzésre kialakított SUP-ok még keskenyebbek, sebességükért cserébe sokkal borulékonyabbak, profiknak valók.
Áruházunk felfújható deszkái magas minőségű PVC felhasználásával garantálják a gondtalan kikapcsolódást. A ragasztásos, drop stitch technológiának köszönhetően a népszerű strandcikk alja és teteje több ezer szállal kapcsolódik össze, hogy minél strapabíróbb legyen. 

Milyen méretű SUP-ot válassz?


A deszkák méretei amerikai mértékegységben vannak feltüntetve. A hosszukat 30 cm-nek megfelelő lábban, a szélességet és vastagságot pedig 2,54 cm-nek megfelelő coll-ban adják meg. A legrövidebb, gyerekeknek készült SUP-ok 8 lábasok, mely kb. 240 cm hosszúságnak felel meg. A felnőtt deszkák hossza 9″-tól, 270 cm-től 12″-ig, azaz 360 cm-ig tartanak. Vastagságuk 4″-6″, ami 10-15 cm-nek felel meg. Minél vastagabb a deszka, annál kevésbé merül el terhelés hatására és annál könnyebb vele haladni a víz felszínén. A deszkák átlagos szélessége 70-80 cm, mely kellő stabilitást biztosít csomagoknak is.
A SUP súlyhatár szerint terhelhető. A literben megadott méret az űrtartalmat, teherbírást jelöli. Az a maximális teherbírás kerül feltüntetésre rajta, ami alatt még nem süllyednek el. Javasolt olyan deszkát választani, amelyet legfeljebb a 2/3-áig terhelünk, azaz a testsúly 2,5-3-szorosa legyen a kiválasztott SUP űrtartalma. Minél jobban fel van fújva, annál stabilabb.

 

SUP kiegészítők
A SUP összecsomagolva személyautóban és légi úton is szállítható, sőt a szezonon kívül kis helyen tárolható. Pár perc alatt felfújható, ilyen állapotban is könnyen hordozható egy kézzel is, de szélben képes ellökni nagy felülete miatt a cipelőjét.
A komplett szett egykezes evezőt, pumpát, hordtáskát, valamint rugalmas, spirál alakú leash-t tartalmaz, amivel a deszka a bokára rögzíthető. Egyes típusokhoz levehető ülés és kétkezes evező is választható. A cápauszonyra hasonlító manőverezéshez szükséges szkeg a deszka aljára csatlakoztatható, de a szárazföldön érdemes levenni, hogy ne sérüljön.