Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Fűnyíró

Online áruházunkban minden kerti munkához megtalálod a megfelelő kerti gépet. Szezononként megújuló termékkínálatunkban többféle fűnyíró található, amik megkönnyítik ezt a monoton fizikai munkát. A kézreálló és praktikus gépek akkus, elektromos és benzines meghajtással, önjáró vagy nem önjáró kivitelben kaphatók, és akár még robot üzemmódban működő típus is vásárolható.
 

Ismerd meg sokoldalú termékeinket, és válaszd a hozzád legközelebb állót. Változatos műszaki tartalmú minőségi gépeinkkel időt és pénzt spórolva gyorsan végezhetsz a fűnyírással. 

Nincs burkolat, ami helyettesíti a füvet a kertben. A süppedő, mezítláb is kellemes érzést nyújtó fű azonban folyamatos gondoskodást igényel. Nem elég elvetni, ápolni, locsolni és nyírni is kell, hogy szép maradjon, amihez többféle kerti gépet használhatunk. A fűnyírás a kerti munkák egyik legkönnyebb, mégis fárasztó és monoton mozdulatsora. A fűnyíró típusoknak más előnyeik vannak, ezért érdemes alaposan megfontolni, melyiket választjuk. 

A legtöbb fűnyíróval a gyerekek is remekül boldogulnak. Ha szeretnéd a fűnyírás nyűgjét megosztani családtagjaiddal, válassz olyan gépet, ami önállóan jár és kis erővel kezelhető, így akár minimális zsebpénz felajánlásával vagy egy finom fagyi ígéretével ráveheted gyermeked a kert rendbetételére. Persze ehhez profi eszközök szükségesek. 

Gyerekek számára az akkus, illetve az önjáró benzines fűnyírók ajánlottak, amik felesleges vezetékek nélkül működnek. Kisebbeknek a robotfűnyíró is kedvcsináló, és mégiscsak jobb nekünk is egy frissítő hűsítővel a kezünkben irányítani a fűnyírást, mint a rekkenő hőségben tologatni a gépet. 

Melyik a legjobb választás?

A hetente-kéthetente esedékes fűnyírást többféle géppel végezhetjük. A cserélhető akkumulátorral működő, vezeték nélküli gépek nyújtják a legnagyobb szabadságot. Velük nem vagyunk kötve sem a kábel hosszához, sem a vezetékes áramhoz. Az akkumulátor gyorsan töltődik, érdemes azonban plusz aksit is vásárolni, hogy sose érjen meglepetés.

A hagyományos fűnyíró mellett robot kivitel is választható, ami maga gondoskodik a fűnyírás mellett saját töltéséről is. Csak a robotporszívóknál már megszokottabb betanítás hárul ránk, ez után már kényelembe helyezkedve ellenőrizhetjük a munkáját.

Az elektromos fűnyírók nem ilyen önállóak. A vezetékkel működő könnyű gépekkel kevesebb a szabadság, mivel a kábelt csatlakoztatni kell a konnektorhoz és folyamatosan húzni magunk után, sőt figyelni, ne menjen át rajta a vágókés, mert az gyorsan a munka végét jelentheti. Emiatt kisebb gyerekek nem igazán tudják önállóan használni. Akkor érdemes ilyet választani, ha közepes nagyságú sík terepen kívánjuk használni.

Működtetése viszonylag csendes, de azért ne délidőben akarjunk belekezdeni a munkába. Karbantartásmentes motorja elbírja a nagy fűgyűjtő tartályt, amit akár le is vehetünk, így a gép egyenletesen szétteríti a levágott füvet.

Megbízható benzines fűnyírók

Ha nem szereted a kábeleket, válassz alacsony fogyasztású benzines fűnyírót, amit önjáró vagy nem önjáró kivitelben is megvásárolhatsz. Akkor érdemes ilyen erős gépet választani, ha nagyobb a karbantartandó terület és sűrű, nedves fűben vagy egyenetlen terepen tervezed a használatát. A Scheppach és Riwall termékek nehezek. Az önjárókat nem kell tolni, maguktól haladnak előre. A nem önjáró benzines sík területekre tökéletes. A robosztus gépekhez azonban változatos fűkezelés és még mulcsozó funkció is választható.